Homestay Teluk Bahang....

8:52:00 PM 2 Comments A+ a-

hehehe...tgok tajuk mesti da agak aku g sana jalan2 kan...ngeh2 mmg btol dan tepat sangkaan mu itew...
cek mmg balik kampung p makan angin pon..saja p homestay sebab dengar cerita depa kata syok x hengga...
da p taw la mmg syok pun...hehehhe

tak mao dah cerita pukul brapa betolak pa suma tapi tros nak cerita pasal experience yang ada disana.....
apa rasa anda diterima sebagai anak angkat???, to me i prefer jadi anak ibu i sorang je sebab i mmg tak boleh nak pangil org lain dengan pangilan MAK, IBU, MOM, MOTHER, MOMMY, UMIE, BONDA OR WUT SOEVER YG SEANGKATAN DENGANNYA becoz sejak baby lagi i diajar begitu...




 mai lovely fren..:)



Bila dapat mak angkat tu i called her mama, walaupun rasa cam kaku doe, tp x pe la aku anggap je tgh belakon drama..so pnggil je la mama...tapi pasni asenye kalau call mak angkt aku tu ak pnggil mak cik kot..kalau my mom taw ni mesti kecik hati sbb pangil org lain ngn panggilan yg sama sepertinya...SUNGGUH TIDAK BOLEH OK!!!!...ak rasa aku pun ikut mak aku gak kot sebab aku pun SUNGGUH TIDAK SUKA DAN TIDAK BOLEH BLAH ORANG LAIN GEDIK2 TERHEGEH-HEGEH PANGGIL IBU AKU. Actually dulu  penah ade kes, mak aku ni niaga kat kantin skola so budak2 ni nak makn murah n nak manje2 ngn mak aku so pnggil la mak aku ni mak la mama la...balik plak mak aku duk cerita syok bagai kat arwah tok aku..muka aku tros berubh , yo sapa tak rasa lain mak sendri orang lain plak dok memandai manja2..kalau menantu x pe la....
with mama Ani n her dotters...:D


wokeyh back to da story...
pas diagih-agihkan bagai drama teratak Syurga Cinta, aku n Arina pun pulang berjalan kaki ke rumah mak angkat kami...:)

pas semayang jumaat, kami p meronda tgok pusat kraftangan kat kampung tu..
aku tgok gitu2 je, sebab menda ni x de kena mengena ngn jiwa aku yang kurang tahap seni meni nih, cek mmg tak leh paham pun orang seni..susah!!!
bek cari orang besi, keras gagah perkasa diluar, sekali dalam lembut bgai jelly 
 PASTU TERJUMPA baby ni, actually dayah n faa yang cakap "eee comelnye"..aku plak dengan menda2 comel ni x leh tahan nak tgok...so aku pun men juihkan kepala nak tgok ape menda yg comel tu..sekali 
taraaa....SUNGGUH OMH (oo mak hang) WEYH BBY TU terduduk comel je kat tgh2 hall umah dia...aku acah2 dia gelak tros merangkak g kat mak dia...gelak2 senyum2 malu gitu...mak dia da nampak kitorang berpusu-pusu g kat umah dia pun dengn rela hati bagi pnjam ank dia tuk di dokong...hehehe bonda faa pegang dulu sebab dia lebih pantas menyilangkan tangan tuk berebut baby tu dari akuh...hehehe tapi terharu gila bila aku hulur tangan yang kosong dia terus menDEPAkan tangan untuk ku sambut.waaahhhh terharu  (lap air mata 3 titik) mak dia nak amik pun die tanak...terlupa aku ni mak die kot..tapi kalo mak die kasi aku bawak balik bby tu da la gurl, comel lak tu.. hehehehe 

pas je hbis teroka tempat batik tu kami mulakan aktiviti explorace walaupun time tu hujan renyai2...ala bukan salu nak men hujan kan..hehehe


 miss Nesma sedang asyik melukis....:)






baby, amoi korang cari ape tu??? bek senyum kat aku..hihi

malam tu plak adalah Malam Tradisional...mmg semua wajib pakai baju orang2 kampung seprti kain batik, baju kedah, baju kurung dan sebagainya...hohohoh syok ouhh!!! malam tu ada la tarian dari kanak2 sekolah kebangsaan teluk bahang, paling syok tarian Bollywood tu siap lagu kabhi kushi kabhi gham lagik...hahaha sonok2




 pandai dak2 kecik ni mnari...






~boria~



 ni yang paling best skali...baju kuning tu yang mencuri perhatian setiap mata yg melihat...hehehe

esok pagi plak ada poco2 and then masuk taman negara Penang...3 jam duk dalam hutan doe n kesian kat Hanes Rhine sebab gayat naik canopy walk tu...aku plak yg gitu tak takot tapi seram gak wat nya dalm jalan2 tu tercuih mai menatang panjang2 yang duk suka patok orang tak tentu pasai tu kan..haa paham2 sudey!!
kalau menatang tu tobat cek geli, jakun, nomad, fobia dan sebagainya....jangan la duk gatai hulur tangn mesrakan senyuman kat aku even menatang tu plastik hokeh!!! 

da habis aktiviti jungle tracking tu, mak angkat bawak g makan kenduri plak dah...dah la time tu baru balik dari jungle tracking busuk pun busuklah, baju t-shirt n track pun bantai jep...aku da lapar ada haku kesah..hahahahaha...
sedap kot makanan kenduri tuh...delicious weyh.... pelamin pun tip top....:D
then kami berjalan ada la dlm 20 minit tuk smpai kat rumah mak angkat, time tu da dekat 2.30 p.m. so da taw lewat da...faa bagi mesej cakap berkumpul pkul 3 ptg, hehehe 
ok la bonda pukul 4 kami sampai kat lokasi yg dikenalpasti.... ala lewat sejam je....rilek la...:)


pkul 4 seperti yang aku jangka baru aktiviti dimulakan, biasala dorang tunggu VVIP cam aku nih hadir baru mula acara...(prasan je ko milo)




Aidil pun i bring along taw...dun play2..hehe




time ni sukaneka Cari Menantu...n yeah grup kami no 1...:D


  Terompah Gergasie...terompahnya hilang mne ntah...gergasi amik kot..




Miss Ziera...our Transportation's Lect...




our beloved Miss Linie...:D




Miss Nesma yang cute..hehehe :)

pas habis  sukaneka tu maka berlangsungnya pula acara give away the gift2...bagi cenderahati kepada ibu2 angkat semua, pastu hadiah untuk acara sukaneka dan hadiah tuk malam traditional...tepat pukul 7 kami naik bus balik ke Alor Star... and aku pun terasa lega ya amat dalam hati...sebelum ni aku g trip mana2 pun nak balik x seseronok nak datang tapi kali ni nak balik lagi best dari nak datang..ntah la tak tahu kenapa...hehehehe tapi mmg masa naik bus n bila bus mula bergerak aku rasa tenang setenang berada di taman bunga, hati ni berglak riang nak balik pelok Mr. P....hehehehe i love u so much Mr. P..x de u i tak boleh tido even i bring Aidil along...pasal aku bawak aidil tu jangan ckap la...mak cik2 semua pakat tanya anak sehat da tido...SENTAP kowt!!! hehehe "Aidil sehat ja, dia mmg mudah mesra ngn orang...hehehe" mak cik ni kuat betol ngusik hishh!!! mak sapa tak taw Hanea Rhine n baby, wani oii!!! ;)








inilah Aidil yang dimaksudkan...hehehe ..:D

2 comments

Write comments
HANEA RHINE
AUTHOR
October 7, 2010 at 12:14 AM delete

Kenangan kan... :)
nnti sem depan dah takde homestay ni lagy dah...
huhuhu

Reply
avatar
October 10, 2010 at 1:43 PM delete

ade je tp g sendrik2 lor..huhuhu

Reply
avatar