Craving for Sambal Belacan, ulam and ikan goreng... duh !!!

12:45:00 PM 2 Comments A+ a-

Assalamualaikum, hi u olz how do you do ?
 So long not to post anything on rite...
after few times my Mr. H n Hanea Rhine asked me, "Eh nadia, ko tak update blog ke ?"  ok this entry i made just for u guys who missed me. Yeaa, i missed u more :))

sitting all alone in my room, and missing home makes me dreaming, craving, the simplest malay lunch : Nasi putih + sambal belacan + ulam + crunchy yet fresh fried fish

Kangkung Goreng Belacan...

Lady finger as ulam

ikan goreng...nyummmy :)
sambal belacan....

finally rice..mmm ~~

Sedapnyeee Cendol Pulut dengan Durian....xde durian pun xpe janji cendol huhu...

3:45:00 PM 8 Comments A+ a-

Assalamualaikum semua...sehat ?? lama x tulis blog, semalam encik Hidayat Ul-Faiq de tanya " Sayang tak update blog ker ?" haa lebih kurang gitu la dia punya dialog...nak gitau details x boleh bahaya tuk kanak2 bawah umur hihihi....

ok la hari ni nak gtaw Millo ngidam nak makan cendol pulut  la time2 sekarang nih...ish !!!
Sejak rumah under construction nih, (paham2 la orang nak raya kan !!!), eh tunggu bukan rumah Millo tapi rumah makcik Millo...debu tu bukan main dasat merebak...kulit ase kejap2 kering...tekak memang gatal da so batuk tu jangan cakap...muka ni dah naik kering giler baru kulit nak elok berkilat dah jadi makin terus kusamnye...

papehal pun nah Millo sedekah cendol pulut kasi korang santap...hehehe naseb bukan bulan Ramadan ye dak..kalo x wat tambah dosa je hehehe...


Sweet & Spicy Mayo Prawn...

7:26:00 PM 2 Comments A+ a-



Salam semua apa khabar, hope sehat selalu...ni first time Millo upload gambar masakan Millo..hahaha sebab ni la festime masak kakakaka....amik resipi ni pun dari blog love2cook cuma ada la millo tukar sikit hehe...
mintak maaf sebab gambar tak menarik or purfect...tangan xde skill nak jadi potograper...jadi cooker insyallah hahaha...

Ni pic untuk family dinner semalam...semalam we all wat surprise for Father's Day...
sadly but true my dad sikit pun tak ter-surprise..sedih !!!

Kat sini Millo g taw pe yang Millo letak kat dalam udang tuh...


Ramuan A: 

1kg udang dibuang kulit dan dibelah blkang
1tbsp tepung jagung
1tbsp  sos tiram
1 biji telur
1 tsp garam

Ramuan B:

minyak masak secukupnya
2 cm halia
2 biji bawang besar (ikut kesukaan)
10-15 biji cili padi (nk pedas letak bnyk2)
3-4 tbsp sos cili /sos cili thai (nak campur pun boleh)
1tsp kicap manis
1/2 cawan air
sedikit garam
1 tbsp mayonnaisse

Cara2:
1. Gaulkan semua bahan (A) dan biarkan selama 15-20 minit
2. Goreng udang yang diperap tadi sampai kekuningan
3. Panaskan minyak dan tumis bawang, halia dan cili padi sehingga wangi
4. Masukkan sos cili dan kicap manis kacau kemudian masukkan air. Tunggu       hingga mendidih dan masukkan udang.
5. Akhir sekali letakakn mayo dan sedia tuk dihidang...:D

Hehehe perasan macam ahli master chef plop kekeekek....^_^

Selamat Pengantin Baru 'Aisyah Arif dan Amri...=D

5:08:00 PM 3 Comments A+ a-

Assalamualaikum....
hohoho Millo baru sampai Sungai Petani terchenta petang kemarin tepat jam 
6.12 pm...
naik Transnasional skyview lagik....seat 4C...hohoh habis semua nak bg tau aihh...

nak citer pasal kenduri kahwen my friend kat kolej tu haa...

okeh siapakah gerangan si Raja & Ratu sehari tu...

ni haa...scroll down
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


suka pic ni...mereka sangat sporting dan sweet...


Semoga pernikahan 'Aisyah Arif dan Amri cepat2 diserikan dengan hero2 dan princess2 yang comel dan berkekalan selamanya...amin




Millo tak berapa pandai sangat nak wish orang kawen ni sebab ni first time member kawen depan mata...hahaha





 Eychah, Akma & Millo




last pic dengan pengantin coz rushing nak g airport dah time nih...


For u Mek selamat menjadi seorang isteri yang solehah, dan bakal ibu yang hebat kepada anak2 korang nanti...pas ni ntah bila nak jumpa lagi sebab Mek will be going to Japan with her hubby....
                      

My 400th Follower...Congrats Darling :D

1:16:00 PM 8 Comments A+ a-


Salam morning semua....tak kuo g memane ke...ehehee....

bangun pagi terus on Compaq ni terus bukak Fb tunggu mesej dari seberang ahahaha....mana nak taw dapat ole2 Blackberry x pun blueberry pun jadi la...

Millo nak ucapkan terima kasih kepada Cik Bella kite sebab sudi menjadi follower MillopunyaBlog yang ke 400....yeaaa Millo menjadi semakin glemer...ahaks *Glemer ke ????


Tengok header Cik bella kita ni dah tau dah yang blog dia boleh tahan sengal la kan..tapi bagi Millo blog cik adik manes ni sangat Fun...!! boleh layan tuk tenangkan perasaan or nak gelak ketawa...heheehe


P/s: Lepas ni nak mencari follower yang ke 500 plak la...seronok plak wat review blog nih...